piątek, 13 listopada 2015

Dyniowa zupa krem z pomarańczą i imbirem


     Wyjątkowo piękną mamy jesień tego roku. Przyjemnie wyjść do parku i wśród wąskich alejek obserwować złote liście wirujące w promieniach słońca. Po takim spacerze miło jest wrócić do domu i napić się gorącej herbaty. Warto też wypróbować przepis na rozgrzewającą jesienną zupę z dyni. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiej wersji tego dania warto zrobić to teraz, bo sezon dyniowy w pełni. Nasz dyniowy krem jest bardzo prosty w przygotowaniu, a do tego mocno aromatyczny i rozgrzewający dzięki naturalnym Bio-Aromatom Baldini z pomarańczy i imbiru. Wystarczy kilka kropli tych olejków by wspaniale podkreślić smak potrawy i nadać jej zupełnie nowego - zapachowego charakteru.




Składniki:
1 łyżka stołowa oleju słonecznikowego 
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 dynia hokkaido średniej wielkości (ok. 900 g)
2 łyżeczki przyprawy warzywnej - jarzynki
1 łyżeczka soli ziołowej
świeżo zmielony pieprz (do smaku)
1 litr wody
100 ml śmietany
5 kropli Bio-Aromatu z imbiru
3 krople Bio-Aromatu z pomarańczy

Zupy wystarczy dla 4-6 osób

Przygotowanie:
Drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć w garnku. Dodać pociętą na grube kawałki dynię i poddusić przez około 5 minut. Następnie dodać jarzynkę oraz sól i zalać połową wody. Gotować przez około 15 minut, aż kawałki dyni zmiękną. Zupę dobrze zmiksować, dodać pozostałą wodę i ponownie krótko gotować. Aromaty wkroplić do śmietany i wymieszać z gotową zupą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.





     Prezentowane olejki eteryczne jak również wiele innych dostępnych jest w sklepie KosmetykiUrody.pl . Wraz z ich zakupem otrzymacie gratis książeczki z przepisami na wyjątkowe potrawy podkręcone smakiem w 100% naturalnych bio-aromatów. Życzymy niezapomnianych doznań smakowych.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz